A place where past meets present

Een regio vol verrassingen

Met haar prachtige ligging aan de Belgische kust, valt er in en rond De Panne voor jong en oud heel wat te ontdekken, het hele jaar door. U hoeft er zelfs helemaal niet ver voor te gaan. De architecturale pareltjes die in de 19de en 20ste eeuw in de Dumontwijk gebouwd werden, geven het landschap een unieke uitstraling en vormen een prachtige eenheid met de duinen. De villa van architect Dumont, “l’Oiseau Bleu”, stond trouwens waar nu het eerste gebouw van Hotel Iris staat. Middenin een stukje geschiedenis van De Panne.

In de vorige eeuw woedde helaas de Eerste Wereldoorlog in de rustige kuststreek en daarrond, waardoor een groot deel van ons erfgoed verwoest werd. In o.a. Diksmuide en Heuvelland kunt u nog steeds monumenten, militaire begraafplaatsen en loopgraven bezoeken. Het Flanders Fields Museum in Ieper vertelt uitgebreid het verhaal over de Eerste Wereldoorlog. Een must see voor jong en oud.

Verken. Ontdek. Droom.

De Panne, omgeven door strand en natuur, is de ideale uitvalsbasis voor tal van uitstappen. Natuurliefhebbers vinden er ongetwijfeld hun gading. U kunt er uren kuieren op het kilometerslange strand of de vele verrassende wandel- en fietsroutes ontdekken. De Moeren is hét voorbeeld van een waar fietsparadijs. Ideaal om de pracht van de Vlaamse en Franse polders te ontdekken. Eerder fan van de bossen? Trek er dan zeker eens op uit in het Calmeynbos: 66 hectare om te wandelen, fietsen, mountainbiken of paard te rijden.

Verder kunt u in de beschermde duingebieden van het Westhoek, Oosthoek en Houtsaeger reservaat urenlang genieten van de West-Vlaamse flora en fauna tijdens een rustgevende wandeling.

Bent u een fervent sporter? Tennisliefhebbers raden we steevast tennisclub l’Armorial aan. Daar kunt u tennissen op uitgestrekte tennisvelden middenin een rustige, bosrijke omgeving. Wie houdt van andere buitensporten stellen we voor om de surfclub van De Panne op te zoeken, te strandzeilen of te golfen in Koksijde of Bergues (FR).

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info